Dania główne

Jak przyrządzać mięso aby nie było twarde i łykowate?

Filed in Dania główne by on 24 czerwca 2011 0 Comments
Jak przyrządzać mięso aby nie było twarde i łykowate?

Jeśli mięso które pieczesz lub smażysz zawsze wychodzi twarde to jest na to rada. Wystarczy, że kilka godzin przed upieczeniem wołowiny lub kurczaka zalejesz je marynatą z oleju i brandy. Możesz również do duszonego mięsa dodać odrobinę koniaku. Efekt będzie taki sam.   Popularny frazy:dlaczego mięso jest twardeco zrobic gdy mieso jest twardetwarde mieso z […]

Continue Reading »

Jak zrobić wyśmienity gulasz węgierski?

Filed in Dania główne by on 24 czerwca 2011 0 Comments
Jak zrobić wyśmienity gulasz węgierski?

Pikantny gulasz węgierski z kapustą z pewnością przypadnie do gustu całej Twojej rodzinie. Jeśli nie masz pomysłu na domowy tradycyjny obiad to świetnie trafiłaś. Potrawa nie jest skomplikowana, zatem nawet jeżeli nie masz żadnego kulinarnego doświadczenia, stworzysz znakomity węgierski gulasz. Do przygotowania tej potrawy będziesz potrzebować: 800 g mięsa wieprzowego i wołowego (na gulasz) 800 […]

Continue Reading »

Jak zrobić zrazy z kapustą?

Filed in Dania główne by on 24 czerwca 2011 0 Comments
Jak zrobić zrazy z kapustą?

Zrazy są prawdziwą ucztą dla każdego wielbiciela potraw mięsnych. Ta sycąca potrawa świetnie sprawdzi się jako jednodaniowy obiad. Jeśli masz ochotę na coś tradycyjnego to skorzystaj z przepisu i przygotuj obiad dla całej rodziny. Do przyrządzenia zrazów z kapustą będziesz potrzebować: 1 kg karkówki 200 g boczku wędzonego 2 kg kiszonej kapusty 4 jabłka 100 […]

Continue Reading »

Jak upiec wyborne paszteciki?

Filed in Dania główne, Wegetariańskie by on 24 czerwca 2011 0 Comments
Jak upiec wyborne paszteciki?

Paszteciki w kapuście mogą z powodzeniem zastąpić obiadowe danie. Możesz je również podać w formie przekąski na przykład podczas grilla. Kruche ciasto francuskie ze znakomitym grzybowym farszem zachwyci Twoich gości smakiem oraz niebanalnym wyglądem, albowiem oprócz wybornego aromatu paszteciki świetnie się prezentują. Paszteciki nie zawierają ani grama mięsa, zatem jest to znakomita potrawa dla jaroszy. […]

Continue Reading »

Jak zrobić znakomitą fasolkę po bretońsku?

Filed in Dania główne by on 24 czerwca 2011 0 Comments
Jak zrobić znakomitą fasolkę po bretońsku?

Fasolkę po bretońsku jadł zapewne każdy, aczkolwiek nie każdy wie jak ją zrobić. Potrawa jest czasochłonna, zatem musisz uzbroić się w cierpliwość jeśli chcesz aby jej smak był idealny. Nieskomplikowany przepis sprawi, że z przygotowaniem fasolki po bretońsku poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Do ugotowania potrawy będziesz potrzebować: 400 g fasoli piękny Jaś 1 kg […]

Continue Reading »

Jak zrobić cielęce medaliony?

Filed in Dania główne by on 24 czerwca 2011 0 Comments
Jak zrobić cielęce medaliony?

Znakomita potrawa z delikatnej i kruchej cielęciny może stać się Twoim popisowym daniem. Zaproszeni goście będą zachwyceni nie tylko jej wspaniałym, wyszukanym smakiem, ale również sposobem i kompozycją podania. Potrawę możesz zaserwować na przykład podczas przyjęcia komunijnego Twojego dziecka lub jako danie podczas niedzielnego obiadu. Do przygotowania medalionów z cielęciny będziesz potrzebować: 600 g mięsa […]

Continue Reading »

Idealna zapiekanka

Filed in Dania główne by on 16 czerwca 2011 0 Comments
Idealna zapiekanka

Do mięsnych i warzywnych zapiekanek zawsze dodawaj pieczarek, które sprawią, że danie będzie miało bardziej wyrazisty smak i aromat. Pamiętaj również aby zapiekankę podawać zaraz po przygotowaniu, albowiem wówczas najlepiej smakuje.  

Continue Reading »

Chrupiąca skórka kurczaka

Filed in Dania główne by on 16 czerwca 2011 0 Comments
Chrupiąca skórka kurczaka

Skórka pieczonego kurczaka będzie znakomita i idealnie chrupiąca, jeśli przed upieczeniem posmarujesz mięso odrobiną miodu. Warto zrobić to kilka godzin przed przyrządzeniem dania.   Popularny frazy:jak zrobic chrupiaca skorke kurczakachrupiąca skórka kurczakachrupiąca skurka kurczaka jak zrobic?chrupiący kurczakjak uzyskac chrupiaca skorkejak uzyskac chrupiaca skorke na kurczaku

Continue Reading »