Chili

Filed in Kulinarne sztuczki by on 28 kwietnia 2011 0 Comments
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

To co jest najbardziej pikantne w papryce to jej pestki dlatego dobrze je usunąć zanim dodamy chilli do potraw.

Najbardziej delikatne są papryczki żółte. Te małe są znacznie ostrzejsze od dużych, a spiczaste od okrągłych.

Krojąc chilli trzymajmy je najlepiej przez papierowy ręcznik, a po krojeniu dokładnie umyjmy ręce ponieważ jeśli dotkniemy okolic nosa, oka lub ust a na dłoni zostanie nieco przyprawy może wywołać to łzawienie i nieprzyjemne pieczenie.

 

Popularny frazy:

  • czym zmyc chili
  • jak zmyć papryczkę chili z rąk
  • jak zneutralizować pieczenie dloni po chili
  • papryczka chili jak zmyc z rak
  • pieczenia dloni po papryczce chili
  • sposob na zmyc z rak chili
 

Podobne:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.