Pieczenie ciasta

Filed in Kulinarne sztuczki by on 29 kwietnia 2011 0 Comments
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

W trakcie pieczenia, a zwłaszcza na samym początku nie powinniśmy otwierać piekarnika, żeby ciasto nie opadło.  Jeśli dodatkowo pod blachę wsypiemy odrobinę soli, ciasto nie przypali się od spodu.

Jeśli podczas pieczenia wierzch ciasta zbyt mocno się rumieni przykryjmy je papierem pergaminowym lub folią aluminiową i pieczmy dalej zgodnie z przepisem. A jeśli już po upieczeniu okaże się że skórka odchodzi od ciasta, zdejmijmy ją delikatnie, a ciasto polejmy polewą lub lukrem. Skórka odchodzi od ciasta zazwyczaj gdy pieczone jest w zbyt wysokiej temperaturze dlatego przypilnujmy by była dokładnie taka jak w przepisie.

Popularny frazy:

  • co zrobić żeby ciasto się nie przypaliło
  • co zrobić żeby ciasto nie opadło
  • co zrobic zeby ciasto sie nie przypalilo
  • otwieranie piekarnika podczas pieczenia
  • jak nie przypalić ciasta od spodu
  • co zeobic zeby ciasto sie nie przypalilo
 

Podobne:

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.