Zupy

Filed in Kulinarne sztuczki by on 22 kwietnia 2011 0 Comments
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Do mętnej zupy wystarczy dodać białko, a następnie przecedzić ją przez ściereczkę. Podobne zastosowanie ma białko w przypadku zupy przesolonej. Do zbyt słonej potrawy wlewamy 2 surowe białka a następnie cedzimy.

By pozbyć się nadmiaru soli z zupy można także wrzucić do niej duży, obrany i pokrojony w plastry ziemniak. Wchłonie on nadmiar soli.

By zaprawa do zupy nie miała grudek należy mąkę pszenną lub ziemniaczaną rozpuścić w zimnej wodzie. Ciepła spowoduje, że mąka spęcznieje co utrudni jej rozmieszanie.

Popularny frazy:

  • metna zupa
  • zaprawa do zupy
 

Podobne:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.